Beierse Woud

Beierse Woud Duitsland

Het Beierse Woud is een regio in Duitsland die zich uitstrekt over het zuiden van Beieren en het westen van Bohemen. Het gebied heeft ongeveer 500.000 inwoners en is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige natuur en de rijke geschiedenis. In deze tekst zullen we dieper ingaan op de regio, de geschiedenis, het klimaat, de vakantiemogelijkheden en leuke feiten.

De regio Beierse Woud

Het Beierse Woud is een gebied van ongeveer 100 km lang en 50 km breed en is gelegen tussen de Donau en de Bohemen. Het gebied is bekend om zijn uitgestrekte bossen, kristalheldere meren, groene valleien en bergen. Het grootste deel van het Beierse Woud is beschermd natuurgebied en behoort tot het Nationaal Park Beierse Woud. Dit park is een van de oudste en grootste nationale parken van Duitsland en biedt vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen en skiën.

Geschiedenis Beierse Woud

Het Beierse Woud heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Het gebied was in de Middeleeuwen verdeeld tussen het Beierse en het Boheemse Koninkrijk en was lange tijd een grensgebied tussen deze twee landen. In de Tweede Wereldoorlog werd het Beierse Woud gebruikt als verdedigingslinie door de Duitse troepen en werden er hevige gevechten gevoerd. Na de oorlog werden veel dorpen in het gebied verwoest en moesten de inwoners opnieuw beginnen. Tegenwoordig is het Beierse Woud een welvarende regio die zich richt op toerisme en bosbouw.

Klimaat Beierse Woud

Het Beierse Woud heeft een gematigd klimaat met koele zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 20 graden Celsius en in de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt. Het gebied is het hele jaar door geschikt voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, fietsen en skiën. In de winter zijn er veel skigebieden in het Beierse Woud te vinden, waar zowel beginners als gevorderden zich kunnen uitleven.

Interessante feiten

  • De berg Arber is met 1.456 meter de hoogste berg van het Beierse Woud en biedt een spectaculair uitzicht over de regio.
  • Het Beierse Woud heeft een rijke traditie van houtbewerking en er zijn veel ambachtslieden in de regio te vinden die prachtige houten voorwerpen maken.
  • Het Beierse Woud staat bekend om zijn biercultuur en er zijn veel brouwerijen en bierfeesten in de regio te vinden. Een van de bekendste bieren uit het Beierse Woud is de Zoigl, een lokaal bier dat alleen in een aantal dorpen wordt gebrouwen.
  • Het Beierse Woud is een van de weinige plaatsen in Europa waar je nog kunt genieten van een ritje met de stoomtrein. De Bayerischer Waldexpress rijdt door de prachtige natuur van het Beierse Woud en biedt een nostalgische ervaring.
  • Het Beierse Woud is ook bekend om zijn glasproductie. In de regio zijn er veel glasfabrieken en je kunt er prachtige glazen objecten kopen.
  • In het Beierse Woud kun je ook genieten van de traditionele Beierse keuken, zoals worstjes, zuurkool en knoedels. Daarnaast zijn er veel restaurants die lokale specialiteiten aanbieden, zoals forel uit de lokale meren en wildgerechten.
  • Het Beierse Woud is ook de perfecte plek voor een culturele vakantie. Er zijn veel historische steden en dorpen in de regio te vinden, zoals Passau, Regensburg en Straubing, waar je prachtige kerken, kastelen en musea kunt bezoeken.

Vakantiemogelijkheden

Het Beierse Woud is een populaire vakantiebestemming voor mensen die houden van natuur en outdoor activiteiten. In de zomer zijn er tal van mogelijkheden voor wandelen, fietsen, zwemmen en vissen. Het Nationaal Park Beierse Woud biedt meer dan 200 km aan wandelpaden en er zijn veel fietsroutes die door het gebied lopen. In de winter zijn er veel skigebieden in het Beierse Woud te vinden, waar zowel beginners als gevorderden zich kunnen uitleven. Daarnaast zijn er veel kuuroorden en wellnesscentra in de regio te vinden, waar je helemaal tot rust kunt komen.
Weer Beierse Woud

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5