Dresden

Dresden Duitsland

Dresden is een prachtige stad gelegen in het oosten van Duitsland en is de hoofdstad van de deelstaat Saksen. De stad is bekend om zijn barokke architectuur, historische bezienswaardigheden en rijke cultuur. Met een bevolking van ongeveer 560.000 inwoners is Dresden de op twee na grootste stad van Saksen, na Leipzig en Chemnitz.

De stad Dresden

Dresden is een stad vol contrasten. Aan de ene kant vind je er historische gebouwen en monumenten zoals de Frauenkirche, de Semperoper, het Zwinger-paleis en het Residenzschloss. Aan de andere kant is Dresden een moderne en levendige stad met talloze winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. De stad ligt aan de rivier de Elbe en heeft een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en bergen.
Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Dresden is de Frauenkirche. Deze kerk werd gebouwd in de 18e eeuw en is een voorbeeld van de barokke architectuur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk zwaar beschadigd door bombardementen, maar in de jaren 90 werd de kerk volledig gerestaureerd en heropend voor het publiek.
Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Zwinger-paleis. Dit paleis werd gebouwd in de 18e eeuw en diende als een verzamelplaats voor festiviteiten en tentoonstellingen. Het paleis is nu een museum en herbergt een van de grootste collecties porselein ter wereld.

Geschiedenis Dresden

De geschiedenis van Dresden gaat terug tot de 12e eeuw, toen de stad werd gesticht als een kleine nederzetting aan de rivier de Elbe. In de loop der eeuwen groeide de stad uit tot een belangrijk cultureel centrum en was het de residentie van de Saksische koningen en keurvorsten.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Dresden zwaar getroffen door geallieerde bombardementen. Duizenden mensen kwamen om het leven en veel historische gebouwen werden verwoest. Na de oorlog werd de stad herbouwd en werden veel van de beschadigde gebouwen gerestaureerd.

Klimaat Dresden

Het klimaat van Dresden is continentaal, wat betekent dat de zomers warm en vochtig zijn en de winters koud en droog. De beste tijd om Dresden te bezoeken is van mei tot september, wanneer het weer het meest aangenaam is. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, terwijl de winters koud zijn met temperaturen die onder het vriespunt kunnen dalen. Sneeuwval is niet ongebruikelijk in Dresden tijdens de wintermaanden.

Interessante feiten

  • Dresden heeft een van de oudste en grootste kerstmarkten ter wereld. De markt trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld.
  • De Semperoper was ooit het toneel van een van de meest beruchte operascènes ooit. In 1860 werd tijdens de uitvoering van ‘Tannhäuser’ een enorme ruzie tussen het publiek uitgevochten, waardoor de voorstelling moest worden stopgezet.
  • Dresden is de thuisbasis van de Dresdner Eierschecke, een heerlijk dessert gemaakt van kwark, eieren en suiker. Het gerecht wordt vaak geserveerd met fruit en slagroom.
  • Het Zwinger-paleis is vernoemd naar de Duitse term ‘Zwinger’, wat betekent dat het een paleis is dat omringd wordt door verdedigingsmuren.
  • De film ‘The Grand Budapest Hotel’ uit 2014 is deels opgenomen in Dresden en het nabijgelegen Görlitz.

Vakantiemogelijkheden

Een vakantie naar Dresden biedt veel mogelijkheden voor sightseeing en ontspanning. Bezoekers kunnen de vele historische gebouwen en musea verkennen, zoals het Albertinum, dat een uitgebreide collectie moderne kunst herbergt. De stad heeft ook veel parken en tuinen, zoals het prachtige Großer Garten en het Pillnitz-paleis, dat bekend staat om zijn uitgestrekte tuinen en prachtige architectuur.
Een andere leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Dresden heeft veel fietspaden en het is gemakkelijk om een ​​fiets te huren om de stad te verkennen. Fietsen langs de rivier de Elbe is een populaire activiteit en biedt een prachtig uitzicht op de stad.
Voor liefhebbers van muziek en theater is een bezoek aan de Semperoper een must. Dit beroemde operagebouw is een van de mooiste ter wereld en biedt het hele jaar door uitvoeringen van opera, ballet en andere evenementen.
Voor een beetje avontuur kunnen bezoekers een boottocht maken op de Elbe of een ballonvaart maken over de stad. Er zijn ook veel festivals en evenementen die het hele jaar door in Dresden worden gehouden, waaronder het Dresdner Stadtfest, dat jaarlijks in augustus plaatsvindt en een feest is van muziek, eten en drinken.
Weer Dresden

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5