Füssen

Füssen Duitsland

Füssen is een charmante stad gelegen in het zuiden van Duitsland, in de Beierse deelstaat. De stad ligt in de uitlopers van de Alpen en grenst aan Oostenrijk. Met een bevolking van ongeveer 15.000 inwoners is Füssen een van de kleinere steden in de regio, maar het heeft een rijke geschiedenis en is een populaire vakantiebestemming voor zowel Duitsers als internationale toeristen.

De stad Füssen

Füssen heeft een middeleeuws centrum met prachtige historische gebouwen, smalle straatjes en gezellige pleinen. Het centrale plein van de stad, het Magnusplatz, is een populaire ontmoetingsplek voor toeristen en lokale bewoners. Hier vindt u tal van cafés, restaurants en winkels. Een andere bezienswaardigheid in het centrum is de St. Mang kerk, een prachtige barokke kerk met een opvallende koepel.

Geschiedenis Füssen

Füssen heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad was ooit een belangrijk handelscentrum vanwege de ligging aan de Via Claudia Augusta, een belangrijke Romeinse handelsroute. In de middeleeuwen bloeide de stad op dankzij de productie van textiel en de mijnbouw. Later werd de stad bekend als een belangrijk centrum voor muziekinstrumentenproductie. De beroemde componist Ludwig van Beethoven bezocht de stad om een piano te kopen en de beroemde componist Franz Schubert componeerde zijn lied ‘Die Forelle’ in Füssen.

Klimaat Füssen

Het klimaat in Füssen is gematigd, met koele winters en warme zomers. De beste tijd om de stad te bezoeken is in de zomer, wanneer het weer aangenaam is en er veel buitenactiviteiten plaatsvinden. In de winter is Füssen een populaire bestemming voor wintersporters vanwege de nabijheid van de Alpen.

Interessante feiten

  • Naast de kastelen van Neuschwanstein en Hohenschwangau is er nog een derde kasteel in de buurt van Füssen: kasteel Falkenstein. Dit kasteel is minder bekend, maar zeker een bezoekje waard vanwege de prachtige uitzichten op de omgeving.
  • Füssen is ook bekend om zijn biercultuur. De stad heeft verschillende brouwerijen waar je het lokale bier kunt proeven. Probeer zeker de ‘Füssener Hell’, een heerlijk licht bier dat perfect past bij de Beierse keuken.
  • In de wintermaanden is Füssen een populaire bestemming voor schaatsliefhebbers. Het stadion van Füssen heeft een ijsbaan van Olympische grootte en er worden regelmatig wedstrijden en evenementen georganiseerd.
  • Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis is er in Füssen ook een museum, het ‘Museum der Stadt Füssen’, waar je meer kunt leren over de rijke geschiedenis van de stad.

Vakantiemogelijkheden

Füssen is een ideale vakantiebestemming voor mensen die van de natuur houden en graag buitenactiviteiten doen. Er zijn tal van wandel- en fietspaden in de omgeving, evenals watersportmogelijkheden op de nabijgelegen meren. De stad is ook een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de kastelen van Neuschwanstein en Hohenschwangau, twee van de meest populaire toeristische attracties in Duitsland.
Het kasteel van Neuschwanstein, dat in de buurt van Füssen ligt, is wereldberoemd en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van koning Ludwig II van Beieren en diende als inspiratiebron voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Het is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Duitsland en een must-see voor iedereen die de regio bezoekt.
Weer Füssen

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5