Hamburg

Hamburg Duitsland

Hamburg is een prachtige stad in het noorden van Duitsland. Het is de op een na grootste stad van het land en heeft meer dan 1,8 miljoen inwoners. De stad ligt aan de monding van de rivier de Elbe en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Hamburg staat bekend om zijn bruisende haven, prachtige architectuur en geweldige keuken. Het is een populaire bestemming voor reizigers uit de hele wereld.

De stad Hamburg

Hamburg is een stad met vele gezichten. Het is een stad van contrasten, waar de moderne wolkenkrabbers naast historische gebouwen staan. De stad heeft veel te bieden voor toeristen, zoals de beroemde haven, de historische wijk Speicherstadt en de levendige wijken St. Pauli en Sternschanze. Hamburg heeft ook een rijk cultureel leven, met veel musea, theaters en concertzalen. En als je van winkelen houdt, zul je je zeker vermaken in de vele winkelstraten en winkelcentra.

Geschiedenis Hamburg

Hamburg heeft een lange en fascinerende geschiedenis. De stad werd gesticht in de negende eeuw en groeide snel uit tot een belangrijke handelsstad. Tijdens de Middeleeuwen was Hamburg lid van de Hanze, een samenwerkingsverband van handelssteden in Noord-Europa. De stad was een belangrijke doorvoerhaven voor goederen uit het Oosten en de rest van Europa.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Hamburg zwaar gebombardeerd door de geallieerden. Veel historische gebouwen werden vernietigd en duizenden mensen kwamen om het leven. Na de oorlog werd Hamburg herbouwd en groeide uit tot een moderne en welvarende stad.

Klimaat Hamburg

Het klimaat in Hamburg is mild en vochtig. De stad heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. De temperaturen in de zomer variëren van gemiddeld 16°C tot 23°C, terwijl de temperaturen in de winter variëren van gemiddeld -2°C tot 6°C. De neerslag is het hele jaar door vrij gelijkmatig verdeeld, maar er valt iets meer regen in de zomer.

Interessante feiten

  • Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland en heeft meer bruggen dan welke andere stad ter wereld dan ook, inclusief Venetië en Amsterdam. De stad telt maar liefst 2.500 bruggen, wat het een perfecte bestemming maakt voor een romantische wandeling langs het water.
  • Hamburg is de geboorteplaats van de Beatles-legende John Lennon. Hij woonde hier van 1970 tot 1971 en schreef enkele van zijn beroemdste nummers, zoals “Imagine” en “Jealous Guy”, tijdens zijn verblijf in de stad.
  • Hamburg heeft de grootste modelspoorbaan ter wereld, Miniatur Wunderland genaamd. Het heeft een oppervlakte van meer dan 1.500 vierkante meter en heeft meer dan 15 kilometer spoorrails en 260.000 modelfiguren.
  • De beroemde hamburgers zijn eigenlijk niet vernoemd naar de stad Hamburg, maar naar de Hamburgse stijl van het malen van vlees. In de 19e eeuw werd deze techniek in de Verenigde Staten geïntroduceerd door Duitse immigranten, en zo ontstond de hamburger.
  • De Staatsoper Hamburg is het oudste nog bestaande operagebouw van Duitsland. Het werd geopend in 1678 en is sindsdien het middelpunt van de Hamburgse operacultuur. Het gebouw is meerdere keren gerenoveerd en gemoderniseerd, maar behoudt nog steeds zijn oorspronkelijke charme en grandeur.
  • Hamburg is de thuisbasis van het grootste Japanse kersenbloesempark van Europa. Elk jaar in de lente worden duizenden Japanse kersenbloesems in het park geplant en trekt het park vele bezoekers die komen genieten van de prachtige roze bloesems. Het park is een unieke en prachtige plek om te bezoeken tijdens uw reis naar Hamburg.

Vakantiemogelijkheden

Als je op zoek bent naar een interessante en culturele bestemming, dan is Hamburg zeker een stad die je moet bezoeken. De stad heeft een bruisende sfeer en is rijk aan geschiedenis en architectuur. Van de oude opslagplaatsen in de historische wijk Speicherstadt tot aan de moderne wolkenkrabbers in de HafenCity, er is genoeg te ontdekken in deze stad.
Leuke feiten over Hamburg zijn onder andere dat het de geboorteplaats is van de Beatles-legende John Lennon, en dat het de thuisbasis is van de grootste modelspoorbaan ter wereld, Miniatur Wunderland. Bovendien heeft Hamburg meer bruggen dan welke andere stad ter wereld dan ook, inclusief Venetië en Amsterdam. Het is ook de thuisbasis van de oudste nog bestaande operagebouw van Duitsland, de Staatsoper Hamburg. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar Hamburg en ontdek deze prachtige stad zelf!
Weer Hamburg

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5