Kaart van Duitsland

Duitsland is omringd door negen andere landen, waaronder Nederland, België, Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Luxenburg. Het land is ook verdeeld in 16 deelstaten, waaronder Beieren, Noordrijn-Westfalen en Saksen.

Hoe groot is Duitsland

Duitsland is een van de grootste landen in Europa, met een oppervlakte van ongeveer 357.000 vierkante kilometer. Het is daarmee het zevende grootste land van Europa en de 16e grootste ter wereld. De afmetingen van het land variëren van de noordelijke kustlijn aan de Oostzee en de Noordzee tot de Alpen in het zuiden, waar de hoogste bergtoppen te vinden zijn. Duitsland is een veelzijdig land met een divers landschap, van bossen, rivieren en meren tot steden, bergen en kustlijnen.

De hoofdstad van Duitsland

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn, dat zich in het noordoosten van het land bevindt. Berlijn is de grootste stad van het land en een belangrijk centrum voor politiek, cultuur en economie. De stad heeft een rijke geschiedenis, met bekende bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en het Reichstaggebouw. Berlijn trekt jaarlijks miljoenen toeristen uit de hele wereld aan en is ook een belangrijk centrum voor bedrijven en ondernemingen.
Duitsland is een belangrijk en groot land in Europa met een rijke geschiedenis en een sterk economisch potentieel. De hoofdstad Berlijn is een belangrijk centrum voor politiek, cultuur en economie en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers aan.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5