Keulen

Keulen Duitsland

Keulen, gelegen in het westen van Duitsland, is een stad met een rijke geschiedenis en een bruisend cultureel leven. Met meer dan een miljoen inwoners is het de op drie na grootste stad van Duitsland en een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. De stad heeft veel te bieden op het gebied van architectuur, kunst en cultuur, waardoor het een ideale bestemming is voor een stedentrip.

De stad Keulen

Keulen heeft veel te bieden voor toeristen die geïnteresseerd zijn in architectuur en kunst. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de Kölner Dom, een indrukwekkende gotische kathedraal die dateert uit de 13e eeuw en die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Andere populaire attracties zijn de Romerplatz, de Hohenzollernbrücke en het Museum Ludwig, dat een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst heeft.

Geschiedenis Keulen

Keulen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was een belangrijke stad in het Romeinse Rijk en speelde een belangrijke rol in de middeleeuwen als een belangrijk handelscentrum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd en verwoest, maar de historische binnenstad werd na de oorlog grotendeels hersteld.

Klimaat Keulen

Keulen heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en warme zomers. De beste tijd om de stad te bezoeken is van mei tot september, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er veel evenementen en festivals plaatsvinden.

Interessante feiten

  • Keulen staat bekend om zijn carnavalsvieringen, die elk jaar plaatsvinden in februari of maart en die bekend staan als de ‘vijfde seizoen’.
  • Keulen heeft meer dan 20 musea en galerieën, waaronder het Chocolate Museum, dat gewijd is aan de geschiedenis en productie van chocolade.
  • De Kölner Dom is een van de meest bezochte toeristische attracties van Duitsland en trekt jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers.
  • Keulen staat ook bekend om zijn biercultuur, met tal van brouwerijen en bierhuizen die lokale bieren serveren, zoals Kölsch.
  • Het is mogelijk om een boottocht te maken over de Rijn vanuit Keulen en de prachtige omgeving te verkennen.

Vakantiemogelijkheden

Keulen is een ideale bestemming voor een stedentrip vanwege de vele attracties en bezienswaardigheden. Naast de Kölner Dom en het Museum Ludwig zijn er tal van andere musea en galerieën die een bezoek waard zijn, zoals het Museum Schnütgen, het Wallraf-Richartz-Museum en het Ludwig Museum voor Moderne Kunst. Keulen heeft ook een bruisend nachtleven met tal van bars, clubs en restaurants. De stad is ook populair als winkelbestemming vanwege de vele boetiekjes en warenhuizen.
Weer Keulen

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5