Krefeld

Krefeld Duitsland

Krefeld is een stad gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en is de op twee na grootste stad van de regio Nederrijn. Met ongeveer 225.000 inwoners is Krefeld een levendige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de stad Krefeld en alles wat het te bieden heeft.

De stad Krefeld

Krefeld is een stad die zich uitstrekt over een gebied van ongeveer 51 vierkante kilometer en ligt aan de westelijke oever van de Rijn. Het stadscentrum is het hart van de stad en biedt talloze winkels, restaurants en cafés waar bezoekers kunnen genieten van een heerlijk hapje en drankje. Ook zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden in het centrum van Krefeld, waaronder het Kaiser Wilhelm Museum en het Museum Haus Lange, waar moderne kunst te bewonderen is.

Geschiedenis Krefeld

Krefeld heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In de 12e eeuw was Krefeld een kleine nederzetting die zich ontwikkelde tot een belangrijke handelsstad in de regio. In de 18e eeuw was Krefeld een belangrijk centrum van de textielindustrie en was het de thuisbasis van veel rijke textielhandelaren en fabrikanten. Deze rijke geschiedenis is nog steeds te zien in de architectuur van de stad, zoals de oude fabrieksgebouwen en textielfabrieken die nog steeds bewaard zijn gebleven.

Klimaat Krefeld

Krefeld heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 20 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de 5 graden Celsius ligt. Regenval is het hele jaar door gebruikelijk, hoewel de meeste neerslag valt in de zomermaanden.

Interessante feiten

  • Krefeld heeft een lange geschiedenis van het produceren van zijde en fluweel. In de 18e eeuw was Krefeld de thuisbasis van meer dan 200 zijde- en fluweelfabrieken, en de stad was een belangrijk centrum van de textielhandel in Europa.
  • De Krefeld Zoo is de oudste dierentuin van Duitsland en is de thuisbasis van meer dan 1000 dieren van meer dan 200 verschillende soorten. Bezoekers kunnen hier onder andere leeuwen, tijgers, olifanten en giraffen zien.
  • In Krefeld bevindt zich het Haus Lange en Haus Esters, twee moderne kunstmusea ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe. De musea zijn gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw en zijn belangrijke voorbeelden van het Bauhaus-ontwerp.
  • Het Stadtwaldpark in Krefeld is een prachtig park met veel wandel- en fietspaden, een kinderboerderij en een grote speeltuin.

Vakantiemogelijkheden

Krefeld is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele bezienswaardigheden en activiteiten die het te bieden heeft. Naast het verkennen van het stadscentrum, kunnen bezoekers genieten van prachtige parken en tuinen, zoals de botanische tuin en het Stadtwaldpark. Ook zijn er verschillende festivals en evenementen gedurende het jaar, waaronder het Krefeld Oktoberfest en het Stadtfest, waar bezoekers kunnen genieten van livemuziek, eten en drinken.
Weer Krefeld

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5