Leipzig

Leipzig Duitsland

Leipzig is een prachtige stad in het oosten van Duitsland en een populaire bestemming voor reizigers. Het is de grootste stad van de deelstaat Saksen en heeft ongeveer 600.000 inwoners. Leipzig heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn cultuur, kunst en muziek. Deze stad biedt voor ieder wat wils, of je nu geïnteresseerd bent in historische bezienswaardigheden, moderne architectuur, winkelen, uitgaan, of gewoon genieten van de prachtige omgeving.

De stad Leipzig

Leipzig is een stad met een lange geschiedenis en heeft veel historische bezienswaardigheden. Een van de bekendste is het Völkerschlachtdenkmal, een indrukwekkend monument ter herdenking van de Slag bij Leipzig in 1813. Het monument is meer dan 90 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Andere populaire bezienswaardigheden zijn het Neue Rathaus, het Bachmuseum en de Thomaskirche, waar Johann Sebastian Bach als cantor heeft gewerkt en is begraven.
Naast historische bezienswaardigheden heeft Leipzig ook veel moderne architectuur te bieden. Een voorbeeld hiervan is de Mädlerpassage, een prachtige overdekte winkelgalerij met glazen koepels. Ook het gebouw van de Duitse Nationale Bibliotheek is een indrukwekkend staaltje moderne architectuur.

Geschiedenis Leipzig

Leipzig heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In de 16e eeuw groeide de stad uit tot een belangrijk centrum van handel en cultuur. In de 18e eeuw bloeide Leipzig op als een belangrijk centrum van de Duitse boekhandel en uitgeverij. In deze periode werd de stad ook een belangrijk centrum van de muziek, met componisten als Johann Sebastian Bach en Felix Mendelssohn Bartholdy die er werkten en woonden.
In de 20e eeuw speelde Leipzig een belangrijke rol in de vreedzame revolutie die leidde tot de val van de Berlijnse Muur. In 1989 vonden er grote demonstraties plaats op de Augustusplatz, het centrale plein van de stad, en in de Nikolaikirche, die uitgroeide tot een symbool van de democratische beweging in de DDR.

Klimaat Leipzig

Het klimaat in Leipzig is gematigd continentaal, met warme zomers en koude winters. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, terwijl het in de winter kan vriezen. Het beste moment om Leipzig te bezoeken is in de lente of de herfst, wanneer de temperaturen mild zijn en er minder toeristen zijn.

Interessante feiten

  • Leipzig is de geboorteplaats van de beroemde componist Johann Sebastian Bach. Zijn graf bevindt zich in de Thomaskirche.
  • De Mädlerpassage is vernoemd naar de uitgever van Goethe’s beroemde werk “Faust”.
  • Leipzig was de locatie van de eerste commerciële luchthaven ter wereld, die in 1927 werd geopend.
  • Het Leipzigse Gewandhausorkest is een van de oudste en meest prestigieuze symfonieorkesten ter wereld.
  • Leipzig is de thuisbasis van de grootste en oudste universiteit van Duitsland, de Universiteit van Leipzig.

Vakantiemogelijkheden

Leipzig is een perfecte bestemming voor een vakantie. Er zijn tal van hotels, appartementen en pensions in de stad en er is voor elk budget wel iets te vinden. De stad heeft een bruisend nachtleven, met veel cafés, bars en clubs, en er zijn tal van restaurants waar je kunt genieten van de heerlijke Duitse keuken. Daarnaast is Leipzig ook een geweldige bestemming voor winkelliefhebbers, met grote warenhuizen, designerwinkels en kleine boetiekjes.
Leipzig is ook een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Zo is het nabijgelegen Düben Heath Nature Park een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Hier kun je wandelen, fietsen en genieten van de prachtige natuur. Ook de meren in de omgeving zijn een aanrader, waar je kunt zwemmen, varen en ontspannen aan het strand.
Weer Leipzig

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5