Oberhausen

Oberhausen Duitsland

Oberhausen is een stad gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad heeft ongeveer 210.000 inwoners en is daarmee een van de grootste steden in het Ruhrgebied. De stad is vooral bekend om zijn attracties, zoals het winkelcentrum CentrO en het attractiepark Movie Park Germany. In dit artikel gaan we dieper in op de stad Oberhausen en wat het te bieden heeft voor reizigers.

De stad Oberhausen

Oberhausen heeft veel te bieden voor reizigers. Zo is het winkelcentrum CentrO een van de grootste winkelcentra van Europa. Hier vind je meer dan 220 winkels, restaurants en cafés. Naast winkelen kun je ook genieten van de vele recreatieve activiteiten die hier worden aangeboden, zoals een ijsbaan, een bowlingbaan en een bioscoop. Het winkelcentrum is zeker een bezoekje waard als je in Oberhausen bent.
Een andere populaire attractie is het attractiepark Movie Park Germany. Dit park heeft meer dan 40 attracties en shows en is het grootste film- en entertainmentpark van Duitsland. Hier vind je attracties gebaseerd op bekende films zoals Star Trek, Shrek en Ice Age. Daarnaast zijn er shows te zien met stunts en special effects. Voor filmliefhebbers is dit park een must-visit.

Geschiedenis Oberhausen

De geschiedenis van Oberhausen gaat terug tot de middeleeuwen. De stad werd in de 13e eeuw gesticht als een klein dorpje. In de loop der tijd groeide de stad uit tot een belangrijk industrieel centrum, vooral vanwege de mijnbouw en de staalindustrie. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd en veel historische gebouwen werden verwoest. Na de oorlog werd de stad herbouwd en ontwikkelde zich tot een modern industrieel centrum.

Klimaat Oberhausen

Het klimaat in Oberhausen is gematigd. De zomers zijn warm en vochtig, terwijl de winters koud en nat zijn. De beste tijd om Oberhausen te bezoeken is van mei tot september, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er weinig neerslag is. Het kan echter wel druk zijn tijdens deze periode, vooral in het winkelcentrum CentrO en het attractiepark Movie Park Germany.

Interessante feiten

  • Het CentrO in Oberhausen is het grootste winkelcentrum van Duitsland en een van de grootste van Europa.
  • Het Gasometer Oberhausen is een van de hoogste industriële monumenten ter wereld en heeft een indrukwekkende hoogte van 117 meter.
  • Oberhausen is de geboorteplaats van de bekende Duitse acteur en regisseur Til Schweiger.
  • In de buurt van Oberhausen bevindt zich het UNESCO-werelderfgoed Zeche Zollverein, een voormalige steenkoolmijn en cokesfabriek die nu dienst doet als cultureel centrum.

Vakantiemogelijkheden

Oberhausen is een ideale bestemming voor een korte vakantie of een weekendje weg. Er zijn talloze hotels en andere accommodaties in de stad, variërend van eenvoudige pensions tot luxe hotels. Het is ook een populaire bestemming voor gezinnen vanwege de vele attracties en amusementsmogelijkheden.
Naast het CentrO en het Sea Life aquarium zijn er nog tal van andere attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is het attractiepark Movie Park Germany een must-see voor fans van pretparken en filmfans. Hier kun je genieten van attracties en shows die geïnspireerd zijn op populaire films en tv-series.
Ook kun je in Oberhausen genieten van de prachtige natuur in het nabijgelegen recreatiegebied Kaisergarten, waar je kunt wandelen, fietsen en picknicken. Voor kunstliefhebbers is er het Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, waar regelmatig tentoonstellingen worden gehouden van internationale kunstenaars.
Weer Oberhausen

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5