Thüringen

Thüringen Duitsland

Thüringen is een prachtige regio in het hart van Duitsland. Deze regio staat bekend om haar historische steden, prachtige natuurgebieden en culturele bezienswaardigheden. Thüringen heeft een oppervlakte van ongeveer 16.000 vierkante kilometer en telt zo’n 2,2 miljoen inwoners.

De regio Thüringen

Thüringen is gelegen in het centrum van Duitsland en grenst aan de deelstaten Hessen, Beieren, Saksen-Anhalt en Nedersaksen. De hoofdstad van Thüringen is Erfurt, een prachtige middeleeuwse stad met veel historische bezienswaardigheden. Andere belangrijke steden in de regio zijn Weimar, Jena, Gera en Eisenach. Thüringen is ook de thuisbasis van het Thüringer Woud, een prachtig natuurgebied met vele wandelpaden en fietsroutes.

Geschiedenis Thüringen

Thüringen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. In de middeleeuwen was Thüringen een belangrijk centrum van handel en cultuur. Veel van de middeleeuwse gebouwen in de regio zijn nog steeds bewaard gebleven, waaronder de beroemde Wartburg in Eisenach. Thüringen was ook de geboorteplaats van vele belangrijke Duitse dichters, schrijvers en filosofen, waaronder Goethe, Schiller en Nietzsche.

Klimaat Thüringen

Het klimaat van Thüringen is gematigd. De zomers zijn mild en de winters zijn koud, maar niet extreem. De beste tijd om naar Thüringen te reizen is in de lente en de zomer, wanneer de natuur op haar mooist is en er vele festivals en evenementen plaatsvinden.

Interessante feiten

  • Thüringen staat bekend om haar heerlijke worsten en bieren. Probeer tijdens je verblijf in de regio zeker eens een Thüringer Rostbratwurst of een Köstritzer Schwarzbier.
  • Voor fans van klassieke muziek is er het jaarlijkse Bach Festival in Erfurt, dat elk jaar in de zomer plaatsvindt. Tijdens dit festival worden er talloze concerten gegeven ter ere van de beroemde componist Johann Sebastian Bach, die in de regio geboren is.
  • In de stad Gera bevindt zich het Museum voor Natuurkunde, dat een uitgebreide collectie heeft van mineralen, dieren en planten uit de regio. Ook is er een speciale afdeling gewijd aan de geschiedenis van de aarde.
  • Voor liefhebbers van motorsport is er het Motorsport Arena Oschersleben, een racecircuit dat in 1997 geopend werd. Hier worden regelmatig grote internationale wedstrijden georganiseerd.

Vakantiemogelijkheden

Thüringen is een uitstekende vakantiebestemming voor iedereen die houdt van natuur, geschiedenis en cultuur. Er zijn vele prachtige wandel- en fietsroutes in het Thüringer Woud en andere natuurgebieden. Er zijn ook vele historische bezienswaardigheden te bezichtigen, waaronder kastelen, kerken en middeleeuwse steden. Voor kunstliefhebbers is er het Bauhaus Museum in Weimar en voor muziekliefhebbers is er het Bach Museum in Eisenach. In de winter kun je in Thüringen ook uitstekend skiën en snowboarden.
Weer Thüringen

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Duitsland via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5