Vliegvelden Duitsland

Vliegvelden, tips & informatie
Duitsland is een van de grootste economieën ter wereld en een belangrijk toeristisch knooppunt in Europa.

Vliegvelden Duitsland

Duitsland is een van de grootste economieën ter wereld en een belangrijk toeristisch knooppunt in Europa. Het land beschikt over een uitgebreid netwerk van vliegvelden die zowel binnenlands als internationaal verkeer ondersteunen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende vliegvelden in Duitsland en wat ze te bieden hebben.

Vliegvelden Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en beschikt over twee belangrijke vliegvelden: Berlin Tegel Airport (TXL) en Berlin Schönefeld Airport (SXF). Berlin Tegel is het oudste vliegveld van de stad en werd opgericht in 1948. Het ligt in de noordwestelijke hoek van de stad en is een belangrijke hub voor Lufthansa en Air Berlin. Het vliegveld heeft een capaciteit van ongeveer 22 miljoen passagiers per jaar en dient als een belangrijke verbinding tussen Duitsland en de rest van Europa.
Berlin Schönefeld is een internationaal vliegveld dat gelegen is in het zuiden van Berlijn. Het werd opgericht in 1911 en is het op een na grootste vliegveld van de stad. Het is de thuisbasis van budgetmaatschappijen zoals Ryanair en easyJet en biedt verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld.

Overige vliegvelden Duitsland

München is de derde grootste stad van Duitsland en beschikt over één belangrijk vliegveld, München Airport (MUC). Het vliegveld werd opgericht in 1992 en is gelegen in het noordoosten van de stad. Het is een belangrijke hub voor Lufthansa en een van de drukste vliegvelden van het land, met een capaciteit van ongeveer 43 miljoen passagiers per jaar.
Frankfurt am Main is de grootste stad van de deelstaat Hessen en beschikt over Frankfurt Airport (FRA), het grootste en belangrijkste vliegveld van Duitsland. Het vliegveld werd opgericht in 1936 en is gelegen in de buurt van de stad. Het is een belangrijke hub voor Lufthansa en een van de drukste luchthavens van Europa, met een capaciteit van ongeveer 63 miljoen passagiers per jaar. Het vliegveld biedt verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld en is een belangrijke overstapbestemming voor passagiers die naar andere delen van Europa willen reizen.
Düsseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en beschikt over Düsseldorf International Airport (DUS). Het vliegveld werd opgericht in 1927 en is gelegen ten noorden van de stad. Het is een belangrijke hub voor de maatschappijen Eurowings en Air Berlin en biedt verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld. Het vliegveld heeft een capaciteit van ongeveer 22 miljoen passagiers per jaar.
Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland en beschikt over Hamburg Airport (HAM). Het vliegveld werd opgericht in 1911 en is gelegen ten noorden van de stad. Het is een belangrijke hub voor de maatschappijen Lufthansa en Eurowings en biedt verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld. Het vliegveld heeft een capaciteit van ongeveer 16 miljoen passagiers per jaar.
Stuttgart is de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg en beschikt over Stuttgart Airport (STR). Het vliegveld werd opgericht in1939 en is gelegen ten zuiden van de stad. Het is een belangrijke hub voor de maatschappijen Eurowings en Lufthansa en biedt verbindingen naar bestemmingen over de hele wereld. Het vliegveld heeft een capaciteit van ongeveer 10 miljoen passagiers per jaar.
De vliegvelden in Duitsland bieden een uitgebreid netwerk van verbindingen tussen de steden en de rest van de wereld. Of je nu op zoek bent naar een verbinding naar een verre bestemming of een overstap naar een andere Europese stad, de vliegvelden in Duitsland bieden de noodzakelijke infrastructuur om je reis snel, efficiënt en comfortabel te maken. Dus of je nu een toerist bent of op zakenreis gaat, Duitsland heeft vliegvelden die aan al je behoeften voldoen.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5